Vegye fel velünk a kapcsolatot most: +3630-548-3085

10 felhasználói élmény tipp egy hibátlan weboldal készítéséhez

10 felhasználói élmény tipp egy hibátlan weboldal készítéséhez

1. Márka

Tarts fenn következetes márkaépítést azzal, hogy a logódat ugyanazon a helyen tartod az oldalaidon következetes színösszeállítás adoptálásával.

2. Kontraszt

Ha azt akarod, hogy egy felhasználó odafigyeljen a weboldalad egy bizonyos részére/szakaszára, használj erősebb betűtípusokat a címeidhez, és kontrasztos színeket a linkekhez.

3. Következetesség

Tartsd a gombokat ugyanolyannak. Ez segíti a felhasználónak azonosítani, hogy hol vannak a navigációs gombok, és, hogy hová kattinthatnak.

4. Funkcionalitás

Szerkeszd a tartalmadat a felhasználóid igényei szerint, és bizonyosodj meg róla, hogy a dizájnod érzékeny / fogékony, és a képeid gyorsan betöltenek.

5. Tipográfia

Készíts egy egyszerű tipográfiai stílust az oldalad különböző elemeihez – a fő fejléctől a felsorolási pontokig, állapotüzenetekig.

6. Fehér űr

Használd ezt a helyet / üres részt az előnyödre. Emészthetőbbé teszi a tartalmadat, miközben rá is vezeti a felhasználót arra, hogy a szöveget körülvevő elemekre fókuszáljon.

7. Mobil érzékenység / fogékonyság

Manapság ez több, mint a fele lehet a forgalmadnak, szóval győződj meg róla, hogy a weboldalad látható mobilon, és „adaptív” módon viselkedik.

8. Egyensúly

Tartsd a weboldaladat egyensúlyban vagy szimmetrikus egyensúlyon, vagy aszimmetrikus egyensúlyon keresztül. Mi – emberek – szeretjük az egyensúlyt.

9. Élő chat

Válaszolj érdeklődésekre az élő chaten belül, amennyire csak lehetséges, minimum napi egy órában, ismerd meg a felhasználóidat / vásárlóidat.

10. Gyűjts adatot

Fontos, hogy adatot gyűjts a felhasználóidtól – figyeld meg a klikkeléseiket, mérd fel, hogy mennyi időt töltenek az oldalon, mérd fel őket, stb.

Forrás: blog.red-website-design.co.uk

Szerezzen több ügyfelet, legyen profi weboldala!

ÉRDEKEL